Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Πανήγυρις Ιεράς Μονής 2024

 


Περίλαμπρα και με την δέουσα μεγαλοπρέπεια,
εόρτασε και εφέτος η Ιερά Μονή μας, την Κυρία, Έφορο, Προστάτη, Τροφό, και Οδηγό, την
Κυρία Θεοτόκο την Οδηγητρία




Πλήθη προσκυνητών, προσέτρεξαν το εορταστικό αυτό διήμερο, στο Άγιον Ορος της Στερεάς Ελλάδος, στους πρόποδες του Παρνασσού, στην Ιερά Μονή μας, για να εορτάσουν μαζί μας, την μεγάλη μας Μητέρα, την Παναγία μας, να προσκυνήσουν την Αγία Εικόνα Της,να ασπαστούν το Χέρι Της, και να Της αναθέσουν τους πόνους, τις δοκιμασίες και τους πειρασμούς τους, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η Παναγία ειναι Αυτή, που επάνω Της μπορούν να στηριχτούν, για να μεταβάλει την θλίψη, τον πόνο, και τους πειρασμούς, σε χαρά και αγαλλίαση.


Το εσπέρας του Σαββάτου, και ώρα 18:00 μ.μ. ετελέσθη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου Ταλαντίου και Λοκρίδος κ.κ.Νεκταρίου πατρός και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής.


Σήμερα τό πρωί τελέστηκε ο Ορθρος καί στήν συνέχεια η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορινθίας και Νεμέας κ.κ. Παγκρατίου, συλλειτουργούντος τού οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ταλαντίου και Λοκρίδος κ.κ. Νεκταρίου, του και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής μας , ενώ συμμετείχαν  οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ανδρούσης κ.κ. Καλλίστρατος, καί Θερμοπυλών κ.κ. Πολύκαρπος, καθώς καί αρκετοί Ιερείς καί Διάκονοι.

 


Στό τέλος τής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Καθηγούμενος κ.κ. Νεκτάριος, εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες στα πλήθη των πιστών που συνέρευσαν στη  Ιερά Μονή μας, καί ευχήθηκε όπως, η Κυρία Θεοτόκος η Οδηγητρία να προστατεύει, να καθοδηγεί, να διαφυλάττει και να χαρίζει δύναμη σε όλους τους πιστούς.


Επίσης εγκάρδιες ευχαριστίες εξέφρασε και στους τοπικούς άρχοντες, που επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή μας, τον Βουλευτή Ν. Φθιώτιδος  κ. Κοτρωνιά Γεώργιο, τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Εξάρχου Φθιώτιδος, τού Δήμου Λοκρών κ. Αθανάσιο Σανίδα, τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Μοδίου Φθιώτιδος, τού Δήμου Αμφίκλειας- Ελάτειας κ. Χαράλαμπο Παπαχαραλάμπουςτον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Τιθορέας Φθιώτιδος, τού Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Χαράλαμπο Μπάτσο, καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Λουκά Σχοινά, και κ. Μάρκο Ράπτη.


Ευχόμεθα σε όλους , η Παναγία μας η Οδηγήτρια να καθοδηγεί ασφαλώς τα διαβήματα μας εις πάν έργον αγαθόν και σωτήριον.


Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα.


Εσπερινός



























































Θεία Λειτουργία