Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Ιερά Παράκλησις στο ιδιωτικό Παρεκκλήσιο επ' ονόματι της Παναγίας Οδηγητρίας στην Αταλάντη

 


Την πρωτεύουσα της Λοκρίδος, την πανέμορφη και γραφική πόλη της Αταλάντης επισκέφτηκε σήμερα το απόγευμα στις 18:30 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταλαντίου και Λοκρίδος κ.κ. Νεκτάριος, όπου ετέλεσε την ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως  μετά Αρτοκλασίας, στο ιδιωτικό Παρεκκλήσιον των πνευματικών του παιδιών Παναγιώτου και Γρηγορίας Λιάσκου, το οποίο ευρίσκεται στόν προαύλιο χώρο τής οικίας τής οικογενείας, και τιμάται επ' ονόματι της Παναγίας τής Οδηγήτριας.

  


Στην Ιερά Παράκληση παρευρέθησαν πλήθος πνευματικών παιδιών του Σεβασμιωτάτου και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής. Με την ακολουθία αυτή ξεκίνησαν οι δεκαπενθήμερες συνάξεις σε σπίτια πιστών οι οποίες και θα διαρκέσουν μέχρι το Πάσχα.


Στην ομιλία του, στο τέλος της Παρακλήσεως ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στους πιστούς την χάρη και την ευλογία της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Οδηγητρίας, παρεκάθισε με τους πατέρες στο μπουφέ που είχαν ετοιμάσει οι οικοδεσπότες, και συζήτησε με τους πιστούς χριστιανούς και κατοίκους της Αταλάντης για πνευματικά θέματα .

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα