Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Πανήγυρις Ιερού Ναού, των Αγίων Θεοδώρων, στη Νέα Σμύρνη

 


Το πρώτο Σάββατο των νηστειών
, η Αγία μας Εκκλησία το έχει αφιερωμένο, εις την σύναξη των Αγίων μεγάλων Μαρτύρων, Θεοδώρου του Τήρωνος και Θεοδώρου του Στρατηλάτου, καθώς επίσης και στο υπερφυές θαύμα των κολλύβων του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος.



Κατ' αυτή την ημέρα, εορτάζει και πανηγυρίζει ο ιστορικός Ιερός Ναός των Αγίων Θεοδώρων, στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος ανήκει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου και Νεμέας κ.κ. Παγκράτιο.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταλαντίου και Λοκρίδος κ. Νεκτάριος, τη συνοδεία Πατέρων της Ιεράς Μονής μας, κατόπιν προσκλήσεως του Αγίου Κορινθίας, μετέβη και ελειτούργησε στον Ιερό Ναό τών Αγίων Θεοδώρων.


Πλήθη πιστών παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και την περιφορά της Εικόνας των Αγίων. Μεταξύ δε αυτών ήταν καί ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης ο  κ. Γεώργιος Κουτελάκης . 


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταλαντίου και Λοκρίδος κ. Νεκτάριος, ευχήθηκε στους πιστούς καλό υπόλοιπο της Αγίας καί Μεγάλης Τεσσαρακοστής, επικαλούμενος την σκέπη, και την βοήθεια των μεγάλων Μαρτύρων Θεοδώρου του Τήρωνος και Θεοδώρου του Στρατηλάτου.


Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα