Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Πρόγραμμα Ιεράς Αγρυπνίας τής Υπαπαντής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού



 Τούτο το γένος των δαιμονισμένων, ουκ εκπορεύεται ειμί εν προσευχή και νηστεία.


Αγαπητά μου παιδιά, Παναγιόφιλοι προσκυνηταί, ευλαβείς χριστιανοί, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου η Ορθόδοξη του Χριστού Εκκλησία, εορτάζει την μεγάλη Δεσποτοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας.


Δυστυχώς αυτήν την μεγάλη ημέρα, στη Βουλή των Ελλήνων φέρεται προς ψήφιση το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφιλόφιλων ζευγαριών. Σας έχω μιλήσει πολλές φορές για το θέμα αυτό στη Μονή μας τις τελευταίες Κυριακές, άλλα και στις κατ` ιδίαν συναντήσεις μας.


Ερχεται προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο, το οποίο πάει κόντρα στον νόμο και στις εντολές του Θεού. Εμείς οι χριστιανοί έχουμε ιερά υποχρέωση να πειθαρχούμε στο νόμο του θεού, και όχι στους νόμους των ανθρώπων. Ο νόμος αυτός έλκει την οργή του θεού στην πατρίδα μας. 


Καλούμε λοιπόν όλα τα πνευματικά μας παιδιά, να παρευρεθούν στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελέσουμε την Τετάρτη 14 φεβρουαρίου και ώρα 18:00 το απογευμα, και την Πέμπτη 15 φεβρουαρίου και ώρα 7:00 το πρωί, στη Θεία Λειτουργία που θα γίνει στη Μονή μας για να τιμήσουμε την εορτή της Υπαπαντής, αλλά και για να παρακαλέσουμε τον Κύριο, με προσευχή και νηστεία, να καθήλη ανόμους από θρόνους, και να υψώσει ταπεινούς.


Εμείς οι χριστιανοί έχουμε μεγάλη δύναμη στα χέρια μας, και η δύναμη που έχουμε ειναι η νηστεία και η προσευχή. Σας καλώ λοιπόν όλους, σε πανστρατιά προσευχής, ώστε να δει ο Θεός την μετάνοιά μας, και να αναστείλει την δίκαιη οργή του.


Μετ' ευχών

ο Μητροπολίτης σας και πνευματικός σας πατέρας

 ο Ταλαντίου και Λοκρίδος  Νεκτάριος